• darkblurbg

Mens en klacht

Mooi dat u deze pagina aanklikte! Klachten hangen meestal samen met wie en wat u bent als mens. Het is dus belangrijk dat ik bij uw behandeling goed kijk naar uw omstandigheden, uw gevoelens en uw wensen. Ik doe dat door eerst rustig met u te praten. Daarbij luister ik vooral en zo kom ik er samen met u achter of er bij de behandeling van uw klacht nog meer nodig is dan alleen (bekken)fysiotherapie. Dat doe ik vanuit mijn kennis over haptonomie. Dat is een behandelmethode waarbij ik u leer ‘luisteren’ naar uw lichaam en uw gevoel. Als het vermogen om te voelen niet goed ontwikkeld is -en dat geldt voor heel veel mensen- dat kunnen lichamelijke of psychische klachten ontstaan. Haptotherapie leert u beter omgaan met pijn, stress, angst en bijvoorbeeld slaapproblemen. Het kan ook zijn dat u baat hebt bij craniosacraaltherapie. Dat is een wat moeilijke naam voor een behandeling die lichaam, ziel en geest als één geheel beschouwt. Ze worden verbonden door het zogenaamde bindweefsel dat door uw hele lichaam loopt. Door de verstoringen in het bindweefsel op te sporen en met zachte aanrakingen weg te nemen wordt het zelf-herstellend vermogen van uw lichaam verbeterd. Het is een heel ontspannende therapie, die u weerbaarder maakt en helpt uw klachten sneller op te lossen. Deze therapieën worden toegepast waar nodig en nuttig. Als op zichzelf staande behandeling, of in combinatie met (bekken)fysiotherapie.


Kwaliteit

Ik ben officieel geregistreerd fysiotherapeut (BIGnummer 59033531004 en CKR), (kinder)bekkenfysiotherapeut (Masterniveau), haptotherapeut en craniosacraaltherapeut. Deze registraties vergen regelmatige bijscholing op de verschillende vakgebieden. Ik ben lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie (NVFB).

Behandelingen vinden plaats volgens de laatste richtlijnen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en uitgegeven door het KNGF. Ik werk nauw samen met huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen bij de afstemming van behandelingen en behandelresultaten.

Vanzelfsprekend zorg ik voor de meest actuele kennis door deel te nemen aan diverse landelijke werkgroepen en internationale vakinhoudelijke congressen
www.bekkenfysiotherapie.com 
http://i-c-c-s.org 
www.iuga.org

Mijn patiënten geven de praktijk een algemene beoordeling van 8,6! Lees hier de uitslag van het onafhankelijk patiënten-tevredenheidsonderzoek.

Bij Suguna bent u dus verzekerd van de best beschikbare kwaliteit. Mocht u ondanks dat toch niet tevreden zijn, dan hoor ik dat graag direct zodat ik het op kan lossen. Lukt dat niet dan is er de Geschillenregeling Fysiotherapie https://www.kngf.nl/praktijkvoering/de+praktijk/klachtenregeling.html

Dit ben ik

Een fysiotherapiepraktijk begin je niet zomaar. Je behandelt mensen. En dat vraagt zorgvuldigheid en inlevingsvermogen. Ik ben sterk geïnteresseerd in het menselijk lichaam en in wat er in een mensenhoofd speelt; de gevoelens. Eerst zocht ik dat bij mezelf. Ik deed een studie aan de Dansacademie, waar een goed bewegend lichaam en uiting van gevoelens samen komen. Ik merkte dat een goede balans tussen lijf en hoofd je gezonder maakt, blijer.

Die ervaring wilde ik inzetten voor andere mensen en daarom besloot ik de studie fysiotherapie te volgen. Daarna deed ik mijn eerste rijke praktijkervaring op als fysiotherapeut in Zwitserland. Ik werkte er zeven jaar. Terug in Nederland deed ik de opleiding haptonomie en craniosacraaltherapie; een verdieping in mijn ervaring. Ik leerde meer over verschillen tussen mensen en hoe ik dat kon inzetten om hun klachten nog beter te behandelen. Echter, een goede fysiotherapeut moet zich steeds verder ontwikkelen. Daarom heb ik mij sinds 2011 in bekkenfysiotherapie gespecialiseerd en even later in kinderbekkenfysiotherapie. In oktober 2017 studeerde ik af aan de SOMT University of Physiotherapy, als Master of Science in de bekkenfysiotherapie. Maar met al mijn kennis en vaardigheden blijf ik gewoon een mens, met oog voor andere mensen. Dat ben ik. Andrea Eggen.

Zorgverzekering

Fysiotherapie voor urineverlies wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. U betaalt dan eerst wel het vaste eigen risico van 385 euro. Zo staat dat in de wet. Voor fysiotherapie bij urineverlies heeft u een verwijzing van de huisarts of de medisch specialist nodig. Voor alle andere vormen van fysiotherapie heeft u geen verwijsbrief nodig en moet u zich aanvullend verzekeren, of de behandelingen zelf betalen. Kinderbekkenfysiotherapie wordt voor 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Uw eigen risico wordt dan niet aangesproken. Een verwijsbrief van de specialist of huisarts is niet noodzakelijk maar wel gewenst. Suguna heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De facturen worden direct door uw zorgverzekeraar vergoed. In het geval van fysiotherapie bij urineverlies gaat dat vanuit de basisverzekering, andere vormen van fysiotherapie worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed, als u die hebt. Als u geen aanvullende verzekering hebt en uw behandeling wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, dan krijgt u een factuur die u zelf moet betalen.

Tarieven

vanaf 1-6-2018 als u niet verzekerd bent:

Zitting bekkenfysiotherapie € 45,-  

Zitting fysiotherapie € 35,-  

Intake, onderzoek en screening € 50,-

Intake en onderzoek na verwijzing € 50,-

Toeslag voor aan-huis-behandeling € 15,- 

Telefonisch consult/emailconsult € 15,- 

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding € 35,- 

Niet nagekomen afspraak, indien niet 24 uur van te voren afgebeld 100%

Uw nota ontvangt u per mail, als u dat niet wilt kunt u dat aangeven.

Als u wel verzekerd bent voor fysiotherapie, gelden de tarieven van uw zorgverzekeraar.

 

Suguna heeft een contract met
alle zorgverzekeraars.

Klachten

Suguna geeft behandelingen voor:

Alle klachten en problemen bij bewegen
(algemene fysiotherapie)

 • Alle bekkenklachten waarvoor fysiotherapie nodig is
 • Spanningsklachten, en klachten waarvoor             geen aantoonbare oorzaak is gevonden
 • Klachten door verzakking van organen in het bekken, zoals een zwaar, drukkend gevoel in de onderbuik en/of balgevoel in vagina of anus 
 • Ongewild urine- en/of ontlastingsverlies 
 • Pijn aan uw stuitje
 • Seksuele problemen als gevolg van problemen met de bekkenbodem, zoals pijn bij vrijen, erectiestoornissen e.d.
 • Lage rugklachten en pijn in of aan het bekken
  (ook in geval van zwangerschap of bevalling)
 • Chronische ontsteking van de prostaat
 • Kinderen die problemen hebben met plassen en
  poepen, zindelijkheid, buikpijn en blaasontsteking 
 • Zwangerschapsbegeleiding op haptonomische basis

Een behandeling bij Suguna

Een eerste afspraak kan best wat onwennig aanvoelen. Dat begrijp ik goed. Daarom neem ik de tijd om eerst een zorgvuldig onderzoek te doen. Zo breng ik uw klachten goed in kaart. Dat duurt meestal een uur, die als twee behandelingen tellen. Daarbij doe ik de intake en geef ik een eerste behandeling met adviezen en wellicht al wat oefeningen. Daarna stel ik een behandelplan op, alles in goed overleg met u. Zo weet u precies wat ik ga doen. Alle volgende behandelingen duren een half uur.

Bij Haptotherapie of Craniosacraaltherapie duurt de eerste afspraak ook een uur. Echter, voor de verzekering geldt ook bij deze therapieën, dat het eerste uur telt als twee behandelingen. Ook hier geldt dat alle volgende behandelingen een half uur duren.

Kinderen mogen mee!
U kunt uw kinderen meenemen als het even niet lukt om een oppas te vinden. Ze zijn welkom als het de behandeling niet stoort. Graag zelfs!

Bekkenfysiotherapie voor kinderen vraagt om een speciale aanpak. Ik ben erin gespecialiseerd. Eerst stuur ik u een uitgebreide vragenlijst. Als ik die ingevuld heb teruggekregen en verwerkt, dan maak ik een eerste afspraak samen met uw kind. Daarbij doe ik op een heel kindvriendelijke manier onderzoek naar adem-, buik- en bekkenbodemspieren. Daarnaast kunnen vragen worden gesteld om het eet-, drink-, plas- en/of poeppatroon duidelijker in kaart te brengen. Na de intake en het onderzoek stel ik een behandelplan op dat aansluit bij de leefwereld van uw kind. Ik gebruik daarbij de volgende therapievormen:

 • Uitleg over klachten en het ontstaan ervan
 • Inzicht in het plas- en/of poepprobleem en de werking van het blaas- en darmsysteem
 • Adviezen over eten, drinken, bewegen en toiletadviezen
 • Oefentherapie, gericht op het oefenen van houding en toiletgedrag, aan- en ontspannen van
  bekkenbodemspieren, kracht, stabiliteit, vergroten
  van de blaascapaciteit, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en het verbeteren van plas- en poeptechniek.

Daarnaast geef ik oefeningen mee, die thuis zorgvuldig moeten worden gedaan. Dit vraagt van u en uw kind wel de nodige inzet. Een fysiotherapeut kan met een kind vanaf 5 jaar gericht oefenen. Als uw kind jonger is dan krijgt u gerichte adviezen mee om al spelend te oefenen.

Hygiëne

De praktijk heeft een moderne, ruime behandelruimte met airconditioning. Deze ruimte en de gebruikte apparatuur worden goed onderhouden en voldoen steeds aan de hoogste eisen van hygiëne. Ik let er strikt op dat alles schoon wordt gemaakt na elke behandeling. Zo komt u in hygiënische praktijk die rust uitstraalt en waar u zich op uw gemak zult voelen.