• darkblurbg

Mens en klacht

Mooi dat u deze pagina aanklikte! Klachten hangen meestal samen met wie en wat u bent als mens. Het is dus belangrijk dat ik bij uw behandeling goed kijk naar uw omstandigheden, uw gevoelens en uw wensen. Ik doe dat door eerst rustig met u te praten. Daarbij luister ik vooral en zo kom ik er samen met u achter of er bij de behandeling van uw klacht nog meer nodig is dan alleen (bekken)fysiotherapie. Dat doe ik vanuit mijn kennis over haptonomie. Dat is een behandelmethode waarbij ik u leer ‘luisteren’ naar uw lichaam en uw gevoel. Als het vermogen om te voelen niet goed ontwikkeld is -en dat geldt voor heel veel mensen- dat kunnen lichamelijke of psychische klachten ontstaan. Haptotherapie leert u beter omgaan met pijn, stress, angst en bijvoorbeeld slaapproblemen. Het kan ook zijn dat u baat hebt bij craniosacraaltherapie. Dat is een wat moeilijke naam voor een behandeling die lichaam, ziel en geest als één geheel beschouwt. Ze worden verbonden door het zogenaamde bindweefsel dat door uw hele lichaam loopt. Door de verstoringen in het bindweefsel op te sporen en met zachte aanrakingen weg te nemen wordt het zelf-herstellend vermogen van uw lichaam verbeterd. Het is een heel ontspannende therapie, die u weerbaarder maakt en helpt uw klachten sneller op te lossen. Deze therapieën worden toegepast waar nodig en nuttig. Als op zichzelf staande behandeling, of in combinatie met (bekken)fysiotherapie.

Dit ben ik

Een fysiotherapiepraktijk begin je niet zomaar. Je behandelt mensen. En dat vraagt zorgvuldigheid en inlevingsvermogen. Mijn naam is Andrea Eggen en ik ben sterk geïnteresseerd in het menselijk lichaam en in wat er in een mensenhoofd speelt; de gevoelens. Eerst zocht ik dat bij mezelf. Ik deed een studie aan de Dansacademie, waar een goed bewegend lichaam en uiting van gevoelens samen komen. Ik merkte dat een goede balans tussen lijf en hoofd je gezonder maakt, blijer.

Een behandeling bij Suguna

Een eerste afspraak kan best wat onwennig aanvoelen. Dat begrijp ik goed. Daarom neem ik de tijd om eerst een zorgvuldig onderzoek te doen. Zo breng ik uw klachten goed in kaart. Dat duurt meestal een uur, die als twee behandelingen tellen. Daarbij doe ik de intake en geef ik een eerste behandeling met adviezen en wellicht al wat oefeningen. Daarna stel ik een behandelplan op, alles in goed overleg met u. Zo weet u precies wat ik ga doen. Alle volgende behandelingen duren een half uur.

Bij Haptotherapie of Craniosacraaltherapie duurt de eerste afspraak ook een uur. Echter, voor de verzekering geldt ook bij deze therapieën, dat het eerste uur telt als twee behandelingen. Ook hier geldt dat alle volgende behandelingen een half uur duren.

Kinderen mogen mee!
U kunt uw kinderen meenemen als het even niet lukt om een oppas te vinden. Ze zijn welkom als het de behandeling niet stoort. Graag zelfs!

Bekkenfysiotherapie voor kinderen vraagt om een speciale aanpak. Ik ben erin gespecialiseerd. Eerst stuur ik u een uitgebreide vragenlijst. Als ik die ingevuld heb teruggekregen en verwerkt, dan maak ik een eerste afspraak samen met uw kind. Daarbij doe ik op een heel kindvriendelijke manier onderzoek naar adem-, buik- en bekkenbodemspieren. Daarnaast kunnen vragen worden gesteld om het eet-, drink-, plas- en/of poeppatroon duidelijker in kaart te brengen. Na de intake en het onderzoek stel ik een behandelplan op dat aansluit bij de leefwereld van uw kind. Ik gebruik daarbij de volgende therapievormen:

  • Uitleg over klachten en het ontstaan ervan
  • Inzicht in het plas- en/of poepprobleem en de werking van het blaas- en darmsysteem
  • Adviezen over eten, drinken, bewegen en toiletadviezen
  • Oefentherapie, gericht op het oefenen van houding en toiletgedrag, aan- en ontspannen van
    bekkenbodemspieren, kracht, stabiliteit, vergroten
    van de blaascapaciteit, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en het verbeteren van plas- en poeptechniek.

Daarnaast geef ik oefeningen mee, die thuis zorgvuldig moeten worden gedaan. Dit vraagt van u en uw kind wel de nodige inzet. Een fysiotherapeut kan met een kind vanaf 5 jaar gericht oefenen. Als uw kind jonger is dan krijgt u gerichte adviezen mee om al spelend te oefenen.