• darkblurbg

Veel mensen vinden het niet makkelijk om bij hun gevoelens te komen. We zijn niet gewend om te luisteren naar wat we diep in onszelf voelen. Echter, het menselijk lichaam onthoudt gevoelservaringen, ook de negatieve. Daardoor kunnen blokkades van bewegingspatronen, remmingen in de gevoelsbewegingen en beperkingen in het vermogen tot contact met anderen ontstaan. 

Herkent u dit?

  • Moeite met intimiteit, met uzelf zijn, met uw grenzen
  • Last van oververmoeidheid, depressiviteit, angsten
  • Niet lekker in uw lichaam zitten, onrust, weinig zelfvertrouwen
  • Last van stress of klachten waarvoor geen aanwijsbare oorzaak is

Bij haptotherapie praten we over uw gevoelens in een veilige omgeving. Ik geef u oefeningen die de beleving van uw lichaam en uw omgeving versterken. Daarbij speelt aanraking een belangrijke rol, omdat dat meer doet voelen dan een gesprek alleen. U merkt waar u uzelf tegenhoudt en waar u teveel energie in steekt. U wordt sterker, gaat keuzes maken en komt meer in balans. Zo verdwijnen veel klachten.

Meer informatie:
www.haptonomie.com

 

Craniosacraal-therapie

Bij Cranio-sacraaltherapie leert u luisteren naar uw lichaam. Deze zachte massagetechniek werkt goed bij stressklachten zoals slaapstoornissen, hoofdpijn en migraine, hartklachten, hyperventilatie, spanningen in de keel, kaak, nek en schouders.

Cranio-sacraatherapie gaat er van uit dat het systeem van hersenen, ruggenmerg en het zenuwstelsel uit balans is. Door verwondingen, lichamelijke of psychische overbelasting. Door diep ontspannen worden deze verstoringen opgelost, waardoor het systeem zich herstelt en dat stimuleert het zelf-genezend vermogen van het lichaam.

Voor meer informatie:

www.pcsa.nu

Een patiënt zei het zo:
'Veel kennis van zaken. Leuke, fijne en vriendelijke omgang"