• darkblurbg

Gevoelens. Veel mensen voelen zich er ongemakkelijk bij, vinden ze onbelangrijk en drukken ze weg. We zijn eerder geneigd te doen wat onze omgeving van ons verwacht dan te luisteren naar wat we diep in onszelf voelen. Toch is dat niet verstandig.

Het menselijk lichaam draagt gevoelens met zich mee en onthoudt gevoelservaringen, ook de negatieve. Daardoor kunnen blokkades van bewegingspatronen, remmingen in de gevoelsbewegingen en beperkingen in het vermogen tot contact met anderen ontstaan.

Herkent u dit?

  • Moeite met intimiteit, met uzelf zijn, met uw grenzen
  • Last van oververmoeidheid, depressiviteit, angsten
  • Niet lekker in uw lichaam zitten, onrust, weinig zelfvertrouwen
  • Last van stress of klachten waarvoor geen aanwijsbare oorzaak is
  • Willen groeien als persoon, maar niet goed weten hoe

Dan kan haptotherapie goed voor u zijn.

Bij haptotherapie praat ik over uw gevoelens in een veilige omgeving. Ik bied u oefeningen aan die de beleving van uw eigen lichaam en uw omgeving versterken. Daarnaast speelt aanraking een belangrijke rol. Dat doe ik niet om het aanraken op zichzelf, maar omdat aanraken een mens meer doet voelen dan bijvoorbeeld een gesprek alleen. Hierdoor gaat u beter voelen waar u uzelf tegenhoudt en waar u juist teveel energie in steekt. Zo krijgt u inzicht in de manier waarop u met uw leven om gaat en dus ook met uw problemen en klachten. Het resultaat is dat u sterker wordt, eigen keuzes gaat maken en uiteindelijk meer in balans komt. Zo verdwijnen veel klachten.

Meer informatie:
www.haptonomie.com

 

Craniosacraal-therapie

De Cranio-sacraaltherapie is een ontspanningstherapie, gericht op leren luisteren naar het eigen lichaam. Deze zachte massagetechniek werkt heel goed bij stressklachten zoals slaapstoornissen, hoofdpijn en migraine, hartklachten, hyperventilatieklachten, spanningen in de keel, kaak, nek en schouders.

Cranio-sacraatherapie gaat er van uit dat het systeem van hersenen, ruggenmerg en het zenuwstelsel uit balans is geraakt door verwondingen, fysieke of psychische overbelasting. De therapie richt zich op het voelen van verstoringen in het weefsel en door het diep ontspannen kunnen verstoringen als vanzelf oplossen. Zo kan het hele systeem zich herstellen en wordt het zelf-genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Voor meer informatie:

www.pcsa.nu