• darkblurbg

Kwaliteit

Mijn naam is Andrea Eggen en patiënten geven de praktijk een algemene beoordeling van 9,2! Lees hier de uitslag van het onafhankelijk patiënten-tevredenheidsonderzoek. 

Ik ben officieel geregistreerd fysiotherapeut (BIGnummer 59033531004 en CKR), (kinder)bekkenfysiotherapeut (Masterniveau), haptotherapeut en craniosacraaltherapeut. Deze registraties vergen regelmatige bijscholing op de verschillende vakgebieden. Ik ben lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie (NVFB).

Behandelingen vinden plaats volgens de laatste richtlijnen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en uitgegeven door het KNGF. Ik werk nauw samen met huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen bij de afstemming van behandelingen en behandelresultaten.

Vanzelfsprekend zorg ik voor de meest actuele kennis door deel te nemen aan diverse landelijke werkgroepen en internationale vakinhoudelijke congressen
www.bekkenfysiotherapie.com 
http://i-c-c-s.org 
www.iuga.org

Bij Suguna bent u dus verzekerd van de best beschikbare kwaliteit. Mocht u ondanks dat toch niet tevreden zijn, dan hoor ik dat graag direct zodat ik het op kan lossen. Lukt dat niet dan is er de Geschillenregeling Fysiotherapie https://www.kngf.nl/praktijkvoering/de+praktijk/klachtenregeling.html

Zorgverzekering

Fysiotherapie voor urineverlies wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. U betaalt dan eerst wel het vaste eigen risico van € 385,-.  Zo staat dat in de wet. Voor fysiotherapie bij urineverlies heeft u een verwijzing van de huisarts of de medisch specialist nodig. Voor alle andere vormen van fysiotherapie heeft u geen verwijsbrief nodig en moet u zich aanvullend verzekeren, of de behandelingen zelf betalen. Kinderbekkenfysiotherapie wordt voor 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Uw eigen risico wordt dan niet aangesproken. Een verwijsbrief van de specialist of huisarts is niet noodzakelijk maar wel gewenst. Suguna heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De facturen worden direct door uw zorgverzekeraar vergoed. In het geval van fysiotherapie bij urineverlies gaat dat vanuit de basisverzekering, andere vormen van fysiotherapie worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed, als u die hebt. Als u geen aanvullende verzekering hebt en uw behandeling wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, dan krijgt u een factuur die u zelf moet betalen.

Tarieven

vanaf 1-10-2022 als u niet verzekerd bent:

Zitting bekkenfysiotherapie € 55,-

Zitting fysiotherapie € 45,-

Intake, onderzoek € 55,-

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding € 45,-

Toeslag voor aan-huis-behandeling € 25,-

Telefonisch consult/emailconsult € 20,-


Niet nagekomen afspraak, indien niet 48 uur van te voren afgebeld 100%

Uw nota ontvangt u per mail, als u dat niet wilt kunt u dat aangeven.

Als u wel verzekerd bent voor fysiotherapie, gelden de tarieven van uw zorgverzekeraar.

 

Suguna heeft een contract met
alle zorgverzekeraars.

Klachten

Suguna geeft behandelingen voor:

Alle klachten en problemen bij bewegen
(algemene fysiotherapie)

 • Alle bekkenklachten waarvoor fysiotherapie nodig is
 • Spanningsklachten, en klachten waarvoor             geen aantoonbare oorzaak is gevonden
 • Klachten door verzakking van organen in het bekken, zoals een zwaar, drukkend gevoel in de onderbuik en/of balgevoel in vagina of anus 
 • Ongewild urine- en/of ontlastingsverlies 
 • Pijn aan uw stuitje
 • Seksuele problemen als gevolg van problemen met de bekkenbodem, zoals pijn bij vrijen, erectiestoornissen e.d.
 • Lage rugklachten en pijn in of aan het bekken
  (ook in geval van zwangerschap of bevalling)
 • Chronische ontsteking van de prostaat
 • Kinderen die problemen hebben met plassen en
  poepen, zindelijkheid, buikpijn en blaasontsteking 
 • Zwangerschapsbegeleiding op haptonomische basis

Hygiëne

De praktijk heeft een moderne, ruime behandelruimte met airconditioning. Deze ruimte en de gebruikte apparatuur worden goed onderhouden en voldoen steeds aan de hoogste eisen van hygiëne. Ik let er strikt op dat alles schoon wordt gemaakt na elke behandeling. Zo komt u in hygiënische praktijk die rust uitstraalt en waar u zich op uw gemak zult voelen.